Historie

Røde Stjerne FC Skive blev grundlagt i 1993, og initiativtagerne hed Mikkel Kaagaard, Lars Bech Jensen, Tage Ibsen og Jakob Olsen. Den bande - og de fleste af klubbens første medlemmer - repræsenterede en meget rød og venstreorienteret politisk holdning, primært med med spillere fra gymnasiet de første par år.

De oprindelige spillere faldt efterhånden fra, men der kom hele tiden nye til, og i 1997-98 havde klubben sin absolutte storhedstid med to herresenior-hold, et damesenior-hold og sågar et juniorhold. Det var dengang ret uhørt, at andre end SIK kunne tilbyde juniorfodbold. Navne som Christian "Müller" Møller Nielsen, Michael Eiskjær, Klaus Byrialsen og Søren Olsen var centrale i det sociale og administrative arbejde. Samtidig var klubben rigtig god til at tiltrække unge folk fra SIK, hvilket betød at navne som Per Melander, Henrik Kjærgaard, Bjarke Jensen og Jakob Dalager slog deres folder på det meget stærke serie 5-hold i 1997.

RS. havde i mange år hjemme og træningsbane på Brårup skole, i starten styrede vi selv træningen -som dog mest foregik ved at spille på 2 mål. Gennem årene har vi haft et lille udvalg af forskellige trænere tilknyttet. pga. bygning af en ny hal, så forsvandt muligheden for at spille på Brårup Skole -i daglig tale kendt som "Stadio Kommunale", og vi blev "forvist" til at spille på Højslev Skole, et godt stykke uden for byen. Vi trænede i en periode under små kår i "hullet", og klædte om i et intermistisk omklædningsrum ved åen bag stadionet. Efter stadionet blev indviet flyttede vi derind under meget fine forhold, og træningen foregår lige bagved stadionet.  Vi blev senere sendt videre som nomader, og træner i øjeblikket på skivehus skole og spiller kamp på resen skole.

Mange ting har ændret sig i Røde Stjerne FC Skive siden startede, men klubben er stadigvæk et samlingspunkt for en del unge, og efterhånden også lidt ældre fodboldspillere som gerne tager alle 3 halvege med.
 

Et kronologisk overblik:

 


1993: Røde Stjerne FC Skive grundlægges

 • Bestyrelse: Mikkel Wilther Kaagaard (Formand og forfatter af vedtægterne), Lars Bech Jensen, Jakob Olsen, Tage Ibsen.
 • Det hele startede ved en herrefrokost (den første af mange fester i Røde Stjerne's historie), hos Mikkel Wilther Kaagaard,  Solvangs Alle 4 , d. 15 maj 1993.
 • Ideen kom efter at Mikkel havde læst om Røde Stjerne København, i den venstre orienterede ugeavis "Den Røde Tråd". Holdet bestod primært af spillere fra gymnasiet.

 


1994:?

 

 • Træner: Ingen
  Bestyrelse: Mikkel Wilther Kaagaard(formand), Tage Ibsen, Jakob Olsen, Christian "Müller" Nielsen.
 • Lars Bech jensen udtræder af bestyrelsen, og "Müller" tager over. Det sker som en konsekvens af at Lars ikke gad spille fodbold, men kun havde syntes det var sjovt at drikke øl (et koncept der stadigvæk gælder) og snakke om at starte en klub.

 


1995:?

 

 • ?

 


1996: Junior holdet stables på benene(vistnok) -ifølge Martin Dahl

 

 • Træner: Ingen
  Bestyrelse: x (formand), y , z

 


1997: Alliancernes år.. Vi er seje, vi er rå, vi knepper har samleje med fodboldstøvler på..

 

 • 1997 var året hvor klubbens medlemstal rundede de 60. 2 herre senior i serie 5&6, et damehold og et juniorhold udgjorde mægtige Røde Stjerne, der nu var Skive's anden største klub.
  Det var også året hvor alliancer som Mandskoret og vædskeholdet dukkede op. 2 mindre fraktioner i RS hvis primære formål egenligt blot var at konsumere alkohol, et udemærket koncept iøvrigt.
  Træner: Ingen
  Bestyrelse: x (formand), y , z

 


1998:?

 

 • (Hvornår var roskildeturn helt præcist?)
  Broder klubben Røde Stjerne Roskilde inviterede os over, et tilbud vi ikke kunne sige nej til. Vi lejede en bus, og fyldte den op med ca. 30 tørstige medlemmer og hangarounds, fyldte bussen op med øl fra ende til anden og drog øst på. Det skulle vise sig at blive en tur der sent bliver glemt.. Der var planlagt første tissepause i Vejle, desværre var folk allerede småfulde inden vi forlod Skive, så vi nåede cirka 15 km til Sjørup før bussen måtte holde ind første gang. Der blev drukket og sunget stort set hele vejen til Roskilde. Efter at have kørt lidt rundt derovre, fandt vi det endelig og blev budt velkommen og fortsatte ellers i samme tempo. Folk var dog godt medtaget af den lange bustur, og de mange øl som var røget ned undervejs.
  Næste dag stod den på .. ja flere øl, og vi spillede en 11mands kamp mod dem som vi dog tabte. Rasmus Skovbo gjorde sig uheldigt bemærket ved at få det røde kort i kampen. Bagefter lavede vi nogle mix hold og spillede på kryds og tværs, kun afbrudt af enkelte ølpauser. Vi bestilte en røvfuld pizzaer til aftensmad og fik en øl til dessert.. Desserten trak dog ud, så det blev vist til et par stykker. Om aftenen var der (mere) fest, og Roskilde's medlemmer var mødt talstærkt op. Der blev sunget, drukket og spillet hele aftenen. RS Roskilde's "Schulz" kende en sjov leg der hed Burn-Out, og gik i alt sin simpelhed ud på at sætte ild til sine pikhår og se hvem der kunne få det til at brænde længst tid. Efter røgen (og den fæle stank) havde lagt sig, kunne vi kåre Jesper Høst (den legendariske centerforward) som vinder. Ritualet med burn-outs er senere blevet gentaget på lokaljord med jævne mellemrum. Efter den svedne oplevelse drog vi ud i Roskilde sammen med værterne og så på de lokale beværtninger. Alt i alt en herlig tur, og det har været på tale flere gange at gentage den, dog uden at det rigtig er blevet til noget.
  Træner: Ingen
  Bestyrelse: x (formand), y , z

 


1999: øhh ja...

 

 • Avisudklip fra Skive Folkeblad. Navnet er kendt af redaktionen.blahblah 1999
  1999 (eller hvornår var det ?) var iøvrigt også året hvor Røde Stjerne var ved at udvikle sig til en cykelklub, dog forblev det ved denne ene episode. Navnet er kendt af redaktionen, men er udeladt af hensyn til pårørende.
 • 15 marts 1999 afgår Kim Brix ved døden, alt for tidligt, men Kim nåede at sætte sit præg på klubben som en god ven og fodboldspiller.
  Træner: Ingen
  Bestyrelse: Michael Eiskjær (formand), ?
 •  

 


2000: ???

 

 • Se udklippet fra Skive Folkeblad???
  Hjemmesiden bliver verdenskendt..eller ihvertfald set af 10 læsere af Skive folkeblad.
  Træner: Ingen
  Bestyrelse: x (formand), y , z
 •  

 


2001:?

 

 • Træner: Ingen
  Bestyrelse: x (formand), y , z

 


2002: Ned i Serie6!

 

 • En horribel forårssæson med kun 2 point.. trods en flot efterårs sæson hvor der blev hentet 20 point, så rakte de samlede 22 point ikke til at blive oppe.
  Træner: Ingen
  Bestyrelse: x (formand), y , z

 


2003: Stjernen slår til igen.

 

 • Efter den lidt dumme tur ned i serie 6, slog stjernen til igen på overbevisende maner, og sikrede sig igen oprykning til serie 5 som kredsvinder, i en pulje hvor største delen af holdene havde hjemmebane nord for polarcirklen. Vi var ihvertfald på Mors & Thy en del gange. Et samarbejde med Uldtotterne IF indledes tilfældigt da vi trænede samme sted, og der var lidt småt med fremmødte, så vi slog træningen sammen. Uldtotterne rykker også op i serie 5.
  Træner: Gert Josefsen fra Uldtotterne der før stod for træningen med dem, overtager også den tomme trænerpost i RS.
  Bestyrelse: x (formand), y , z

 


2004: Etableret i serie 5

 

 • 3 plads i serie 5, uldtotterne rykker desværre ned. Samarbejdet med uldtotterne fortsætter tættere end før, fusion overvejes. Samarbejde med Skive Kammeraterne også overvejet.
  Træner: Gert Josefsen's trænertalent fortsætter og styrer træningen for begge klubber. I praksis er det en stor klub til træning.
  Bestyrelse: Ole Lindhard (formand), Kim Lindhard , Thomas Vendelboe, Jesper Kirk

 


2005: Hvem ved ?

 

 • Et hold i serie 5, foråret ender uden for opryknings mulighederne, og efteråret ender med en 2 plads der dog ikke giver noget som helst.
 • Uvist om vi skal fortsætte med at have Uldtotterne som trænings partnere, fusionere med dem, eller med Skive Kammeraterne.
  Træner: Ingen
  Bestyrelse: Tue Schwartz

 


2006: Fusion

 

 

Foråret  starter rigtig godt, 28 point af 33 mulige og der skal spilles om oprykning i eteråret.  Der er en del afbud i puljen, så vi kommer uden større besvære op nær stregen som giver oprykning. I den sidste kamp har vi alle mulighederne, vi skal enten slå Højslev Kirkeby eller Ejsing skal slå B83 (som med en sejr vil sende de gamle i S4).
Kampen bliver spillet søndag morgen, så der står 11 bagstive på banen i en kamp vi taber 3-0, og B83 vinder overraskende, så vi ender med sorteper.

Fusion med Uldtotterne. Det blev småt med spillere, og svært at stille hold, så en fusion blev den naturlige løsning. Uldtotterne bliver senere til et oldboys hold, med Gert Josefsen i spidsen.

 

 

 


2007: Op i serie4

 

 

 

 

 

Oprykning til serie4. For første gang i klubbens historie blev det slået fast at RS skal i serie 4. Det blev sikret i et efterår hvor vi i praksis savede alt og alle over i turneringen, og spændingen om oprykningen blev udløst 2-3 kampe inden. Også i puljevinder kampene klarede vi os fint, 2 gode kampe inden vi i 3 runde blev slået ud på hjemmebane

Det blev også til et gensyn med Røde Stjerne Roskilde, som vi gæstede sammen med Røde Stjerne Kolding. En tur er foreviget  under galleriet.

Træner: ingen
Bestyrelse: Tue Schwartz & Sune Storgaard

 


2008: Elevatoren

 

 

Vi kunne desværre ikke fortsætte den flotte stime, på trods af en god opstart, med intens træning og gode resultater til træningskampene, så glippede det i turneringen.
Holdet var sendt ud i lidt turbolens, med mange manglende spillere og nye spillere, samt lidt uro på banen. Vi smagte på serie4, men den lidt større modgang gjorde at vi måtte ned igen, dog kun 1 sejr fra at blive oppe.
Serie4 var pga. omstrukturering kun en ½ sæson, og vi spillede derfor efteråret i s5, hvor vi genfandt rytmen og spillede os til en 3 plads i en pulje uden oprykning.
Sommerpausen blev iøvrigt brugt på at vinde HøkerCup, og dermed sikre Røde Stjerne sin første pokal nogen sinde i hele klubbens historie.

Godt fremmøde til indendørs hele vinteren, hvor vi hjulpet af FC Random kunne stille 12-16 mand hver lørdag.

 

 

Bestyrelse: Tue Schwartz, Claus Poulsen (der dog var så fuld at han næste dag ikke kunne huske han meldte sig i bestyrelsen), Thomas Kaas.
Træner : Ib Lindhard trænede i opstarten af sæsonnen, og var med til at give holdet en god start, som vi dog ikke selv kunne føre videre.

 

 


2009: Vind i sejlene igen

 

 

 

Det gode fremmøde fra indendørs fortsætter, der har i snit under opstarten været   ~16 mand til træning, og det har for første gang i lang tid givet kamp om pladserne.
Målsætningen er klar: tilbage i serie 4 og prøve lykken igen.
Det lykkedes, RS besejrede Sundsøre FK i den sidste kamp, og tog dermed 1 pladsen i puljen, der gav oprykning til noget der ligner en meget svær serie 4.
Da JBU havde valgt at den jyske mester skulle kåres blot 1 uge efter sidste turneringskamp, blev det et vandvittigt program hvor vi efter 1 stævne måtte trække stikket ud og holde en velfortjent sommerferie.

Efteråret blev en fuser. Høkercup finalen blev tabt til ærkerivalerne fra CSKA, og serie4 blev som ventet en kamp om nedrykning, en kamp vi tabte.  Ib Lindhard fungerede som indspisker og coach de sidste par kampe, men løbet var kørt, og vi blev sat tilbage i S5.
Indendørs i vinteren frem til sæsonstart 2010 har dog været godt, med et mere eller mindre konstant fremmøde på 12-16 spillere, hvor mange ansigter bla. fra CSKA og FC Random har hjulpet til.


Bestyrelsen: Tue Schwartz, Andre Larsen, Thomas Kaas
 

2010: Godkendt i serien 5

 

Et forår hvor vi spillede godt og hev 22 point hjem, HR69 spillede dog lige en tand bedre, og tog oprykningen til serie 4 foran næsen på os.
Efteråret blev til en 3 plads i serie 5, lidt tyndt med spillere.
Årets højdepunkt blev dog uden tvivl da vi vinder høkercup finalen, over CSKA i en actionpacked finale, hvor vi indtil 10 min igen er bagud 2-1 

2011: Høker champs (igen) og nedrykning

 

 


Et KATASTROFALT forår sender os ned i serie 6. Vi har et rigtig godt hold og spiller godt, det er bare modvind og stolpe ud hele sæsonnen, hvor vi egenligt burde have spillet med om oprykning.Istedet er vi under streger, med usle 4 point da sæsonnen slutter, og serie 6 er en realitet.
Vi beviser dog vi godt kan spille bold, og besejrer CSKA der spiller i serie 4 i Høkercup finalen som igen blev en tæt affære.
Efteråret bruges på at spille os op i s6 igen, i en pulje der reelt set kun bød på modstand fra Nordvestmors BK, og vi rykker derfor solidt op med 28 af 30 mulige point.
 

2012: Gamle mennesker og mange bajere

 

 

Klubben har de sidste par sæsonner igen kørt et samarbejde med Uldtotterne som spiller fodbold i DGI oldboys, en del af klubbens gamle spillere får lidt spilletid , men det begynder at knibe med at kunne stille et hold som bestod af oldboys spillere, derfor skete der en fusion.
i efteråret. Vi tilmelder et hold i serie 6, som skal fungere som 2 hold og som nyt domæne for rutinerede spillere.
Vi får dog en hård start i s6, som kun bød på 3 point+6for udeblevne kampe, men skridtet er taget.

Serie 5 spiller i serie 4..næsten..22 point og en 2 plads rakte dog ikke til at blive blandt de bedste toere, så Ejsing trak fra hvor vi ellers i sidste runde kunne afgøre det selv.
Vi forsøger igen i efteråret, og her er der mere held,vi rykker i s4 med seminariet, som vi styrede puljen med.
Vi får en del forstærkninger fra mænd i camouflage tøj.

Træner: Michael Gade
Bestyrelsen: Kaas,gade,Tue
 

2013: Kæft trit og endnu flere bajere.

 

 

Vi får flere forstærkninger i klubben fra militæret, og har nu udviklet sig til en bataljon af ølhungrende boldekvilibrister, og det betyder at vi står godt til at forsvare pladsen i serie 4,hvilket også lykkedes i sidste spillerunde.
Klubben har udviklet sig til lidt af en indvandrer klub, med en broget blanding af spillere, primært fynboere.

Serie 6 er i udvikling, og får flere sejre og point på kontoen. Flere af klubbens gamle spillere, og endda stifter får øjnene op for de mange bajere, og finder støvlerne frem igen. Vi kan derfor præsentere et s6 hold med gamle koryfæer som stifteren Jakob Olsen, Søren Kjær og Morten Boe,samt en del unge og gamle Uldtot spillere.

20 år er gået siden netop Jakob Olsen og en bande af startede klubben, det er uvist hvor mange håbløse afslutninger og bajere som er gået igennem klubben, men det er uden tvivl mange.
De 20 år skal fejres med en fest, hvor vi samler endnu flere af de gamle hoveder, og spiller bold,drikker bajere.
Vær selv med til at skrive næste kapitel ved at møde op til festen, eller finde støvlerne frem til efteråret.

 

 
 

Da Røde Stjerne altid har kørt med et højt alkohol niveau, er der en del huller i ovenstående, det skyldes ganske enkelt at webredaktionen har været for stiv til at huske noget som helst.

 

 


Hvis nogen har noget at tilføje til nedenstående, så skriv endelig (brug kontakt siden), så vi kan få fyldt på siden her, som er  mangelfuld i øjeblikket.

Specielt følgende informationer har interesse:
avisudklip
Liste over bestyrelses medlemmer i de forskellige sæsonner ?
Andre begivenheder som skal med
Trænere gennem tiderne ?


Webredaktionen ser frem til at modtage dit bidrag til en historisk klub.


 

Nyheder

Image

serie 5 trukket for 2019

Af CMS Admin • 16-10-2019

Serie 5 trukket

Læs mere

Image

indendors-slut-forår-2019

Af CMS Admin • 16-10-2019

Indendørs takker af for i år.

Læs mere

Image

Serie 5 er i gang

Af CMS Admin • 16-10-2019

Serie 5 er startet op , vil du spille med ?

Læs mere